Årets aprilskämt?

Idag när jag gick  genom stan på väg till bussen från Ria där jag volontärar två dagar i veckan, så sprang jag på en lång kö av ivriga människor mitt på Drottninggatan. Det är väl något nytt telefon-släpp, tänkte jag, innan jag upptäckte att kön slingrande sig in på Swedbanks kontor. När jag knackade en kvinna på axeln och frågade vad som pågick, så visade hon mig en poster hon hade fått på stan med Swedbanks logga. Postern informerade om bankens nya etiska profil som bland annat skulle innebära månatliga utskänkningar av ett kontant-belopp på 800 kronor till alla bankens kunder. ”Ohämmad kapital-ackumulering är ingenting för oss. Swedbank visar vägen mot en kapitalism med ett mänskligt ansikte. Fredagen den 1/4 2011 kl 13 kan du för första gången få del av framtidens bankväsende. Fattiga och låginkomsttagare går före i kön.”

Med tanke på postern ett ganska sofistikerat april-skämt, måste jag medge, och dessutom med politisk udd. Men ändå, att uppskattningsvis 50-100 personer köper detta och strömmar till en bank som sägs skänka pengar den 1 april, det är väl ändå remarkabelt? Vilken bild har dom egentligen av bankerna? Hur naiv får man bli?

Kommentera gärna.

3 reaktion på “Årets aprilskämt?

  1. Pingback: April, april « Stigen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>