Bären

Ibland (ursäkta alla revolutionärer där ute) känns det som om det vettigaste en kan göra är att samla sin egen mat. I år har jag plockat bär utan plockare, vilket varit skönare (ännu en onödig pryl?), en förstör mindre och det är ju så sjukt tråkigt att rensa bären hemma. Bättre då att tillbringa så mycket tid som möjligt i skogen. En liten frys har vi, så på Mattlos uppmaning har jag testat en del andra sätt för förvaring – torkat (inte så energieffektivt direkt), syltat och marmeladat. Finns det fler förslag på vad en kan göra med bären?

Har du inte varit där förut så är det dags nu att besöka Skogsskafferiet.

Vilken är din favoritmat i skogen?

7 reaktion på “Bären

  1. Nä – torka i ugn var ovärt tycker jag – tog sååå lång tid. Då kan en hellre torka på plåt i solrn (jag har en bokhylla framför sovrumsfönstret där kan stå. Återkommer m resultat på bloggen när det är klart, men eftersom det tog dygn (!!!!) i ugnen kan det ju få ta veckor i bokhyllan istället, tänker jag.

  2. Det är så ruskigt lite näring i svamp bara. Hade mycket hopp om svampen för några år sedan, nu har jag ”insett” att det mest är en krydda.

  3. Mattlo. Spännande. För mig tog det inte riktigt dygn i ugnen, men kanske 15 timmar + några dygn på diskbänken.

  4. Chutney, så som äppelchutney är en favorit hos mig! Har dock inte testat att göra chutney på skogsbär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>