Bilhatet i Örebro (mfl platser?)

Många bilar brann inatt i Göteborgsområdet, rapporterar GP, och tidigare i veckan skrev NA om bilbränderna i Örebro och om ”sajterna som hyllar fordonsbränderna”. Dom hemsidor som åsyftas men som ”maskerats något” är Det vilda motståndet och den här sajten som rapporterar om aktioner som utförs enligt Animal Liberation Fronts (Djurens Befrielse Front) riktlinjer.  Även tidigare har ett stort antal bilar ”vandaliserats” i Örebro med omnejd (här, här, här, här). Eventuella samband och motiv är oklara, men intrycket en får är att hatet mot bilarna växer.

(För den som inte sett den rekommenderar jag varmt dokumentären If a Tree Falls som gick på SVT (Dox) för ett tag sen under namnet Miljöterroristerna.)

Uppdaterat 17:56: Och det är väl knappast troligt att hatet avtar ju mer tydliga klimatförändringarnas effekter blir (med reservation för att enskilda väderextremer aldrig kommer att kunna bevisas bero på utsläppen).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>