Blott en afton

SVT återsände nyligen Tom Alandhs fina dokumentär om Mattias Agnesund och hans bok om pingstsångaren Einar Ekberg. Blott en afton bor jag här. Om kroppen, kreativiteten och döden. Mattias, som var en god vän, dog hastigt den 27:e december 2010. Här skrev jag en slags minnestext.

Jag glömmer dig aldrig, Mattias.

(Mattias hemsida och sista texter ligger fortfarande kvar här.)

3 reaktion på “Blott en afton

 1. Hej!
  Har precis tittat på dokumentären. Fin. (Bästa ordet jag kommer på att beskriva den nu…)
  Kan inte låta bli att fundera: Har hans död möjligen bidragit till pyset på din trod-cykel?

 2. Nej, jag tror faktiskt inte det. Det här skrev jag några få dagar innan Mattias dog. Mattias död fick mig snarare att längta mer efter att tron skulle vara sann. Jag har haft pyspunka på min tro länge, flera decennier, men förra våren (med Fyrke-debatt, kommunitetsnedläggning och viss litteratur) innebar ett gupp som pös ut mycket av den sista luften, efter det har det känts lättare att gå än att cykla på troscykeln.

  Tack för frågan, jag uppskattar det dock.

  För övrigt – fantastiskt kapitel du skrivit i Kroppen. Jag har ögnat igenom den och ditt inlägg stod ut i mängden tycker. Jag älskar den teologiska twisten om såren kopplat till din erfarenhet av att hänga med ”funktionshindrade”. Grymt. För övrigt kan en ju fråga sig om ”funktionshindrad” är ett fungerande sätt att beskriva Mattias…

 3. Tack för svar.

  Och tack för ord om Kroppen-kapitlet. Har inte boken än, så jag kan inte säga om jag själv tycker att det står ut i mängden :) Men jag är glad att jag fick bara med!

  Ja, vem är egentligen hindrad (och vem sätter upp hindren och varför)?
  Det som Mattias själv nämnde som sitt ”komplex” var ju tungan – jag uppfattade det som hans största (/egentliga?) funktionshinder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>