7 reaktion på “Minkfarmsdemo

  1. Solidaritet med minkarna! Obligatorisk veganism är den slutgiltiga lösningen mot allt förtryck! Nu ska vi bestämma allt genom direkt aktion! Vi står över polisen! Kött är mord – avrätta köttätarna! All makt åt gemenskaperna! Gräset är grönare på andra sidan systemet i en stor rökring! Hallelu-Jah!

  2. Tack Jonas. Om vi kan skänka lite glädje eller insikt till världen så uppväger det hur sårande det kan kännas när folk inte tar vårt anarko-universella budskap 100% på allvar. En fot för en tass och en näsa för en nos? Nej, vi ångrar oss. Det är mänskligt att fela men fåraktigt att följa. Djuren skall älska sin slaktare och vända högra skinkan till om den vänstra blir slagen. Kärleken balanserar ut allt i slut ändan. Om de ock är som en gåva till världen på julbordet så är det ändå en högstående handling som äras bör. Likt Jesu offergåva på korset så att vi kan få evigt liv i hans rike.

    Vi har börjat diskutera inom vårt ekofeministiska kollektiv på hur man kan introducera queer m.m. till våra husdjur och boskapsdjur. Det är nog viktigt att vi slutar säga katta och tik (bitch!) samt märr och kossa o.s.v. för att krossa det patriarkala förtrycket inte bara på ett antropocentriskt sätt. Har du något att säga om det? Om vi släpper alla fria och själva börjar beta gräs så spelar det visserligen ingen stor roll men ändå. Vi måste fortsätta att ha en relation med djuren efter att de är befriade tror vi. Älska och vårda dem men utan gränser.

  3. Schwripoe. Det har blivit väldigt inne här att skriva många inlägg under flera olika signaturer (JC?), men allt är tillåtet. :) Menar du att solidaritet och kriminalitet aldrig kan vara samma sak? Tyskar som gjorde motstånd mot Hitler i solidaritet med judarna, tex, hur är det med det?

    (Förresten, vad menar du mer exakt är kriminellt med en demonstration?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>