Droger, definitionsförsök

Ett ämne som tas in i kroppen

ger en kick

är destruktivt i höga doser

och lockar till ständigt ökat intag.

Nej också till droger? Jag är inte där än, men emellanåt längtar jag efter det.

Är droger oförenligt med frihet, eller är droger något vi behöver för att härda ut?

Vad tänker du?

9 reaktion på “Droger, definitionsförsök

 1. Min kropp är det mest naturliga jag har, min närmaste koppling till naturen. Precis som jag inte vill ha förgiftade hav och skogar vill jag inte ha en förgiftad kropp.

  Så ser jag på det iallafall!

 2. Jag tycker så himla mycket om min centralstimulerande medicin (som kallas droger allt som oftast i kvällspressen) och mitt kaffe <3 De hjälper mig att klara vardagen och att må bra. De ger mig helt klart frihet, eftersom jag annars är typ. fånge i trötthet och tankesnurr.

  Förut var jag inne på att "om samhället var bättre/mer anpassat så skulle medicinerna inte behövas", men sen jag fått testa att leva medicinerat så är jag inte kvar där längre.

  Har mer tankar, rus-droger känns som något lite annorlunda än mina vardags-droger, men det tycker inte alla. Ska bli intressant att följa vilka kommentarer du får.

 3. Snus och cigaretter har jag aldrig förstått poängen med, det är bara skadligt för hälsan. Jag känner att det blir extra roligt att se på komedier om man dricker en sexpack öl. Det gäller bara att akta sig för beroende i ett tidigt skede och göra det sällan.

  Studera begreppet ”Entheogen” om du vill få en förståelse för hur olika substanser används utanför civilisationen. Har du sett serien Tribe av BBC med Bruce Parry?

 4. Intressant. Vilka centralstimulerande mediciner syftar du på? Koffein? Amfetamin?

 5. Medikinet, en medicin med med samma verksamma medel som amfetamin. Ja, och koffein då. Har kunnat dra ner på koffeinet en hel del sen jag började käka medicinen.

 6. Straight edge är inget jag kallar mig, men som drogfri och aktiv i hardcorescenen är den stämpeln svår att inte få.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>