Karl Wallin, stolt våldsverkare

Örebros före detta länspolismästare Karl Wallin figurerar idag i media i en inspelning från polishögskolan i Solna den 29 augusti 2012. Enligt DN är detta tredje dagen på polisutbildningen och rikspolischefens närmaste man ska tala på temat ”Polisens organisation och uppdrag”. Wallin manar till försiktighet i mediakontakter och är tydlig med att han inte vill att poliser ska säga massa tokigheter som ger polismyndigheten dålig press. Polisen måste agera för att ”få media att ta sitt sociala ansvar”.

Med rätta har medie-kommentarer till polischefens läckta tal handlat om det problematiska i att polisledningen på det här sättet försöker hindra blivande poliser för att utöva det som är deras lagliga rätt. (En kan ju i och för sig fråga sig om det verkligen behövs, i 99 fall av 100 rapportera ju media på ett sätt som är i linje med polisens perspektiv.) Men färre kommentarer har än så länge handlat om de sista sekundrarna av inspelningen. Här ojar sig Wallin över att det nu finns 20.000 poliser istället för 17.000, men att ändå färre personer lagförs. Därför uppmanar Wallin de blivande snutarna att se till så att ett större antal personer lagförs, och han ger flera exempel på hur en kan göra ingripanden som bättrar på siffrorna. Det sista han säger är:

”Kläm dit ett antal busar då. (…) Jag är faktiskt jättestolt över att ha klämt dit ett visst antal. (…) Jag har brutit armen utav folk, det har jag gjort. Det är fullständigt korrekt.”

Fy fan, säger jag.

Det är dags att släppa tankarna på att polisens lögner, rasism, våldsamhet och lagbrott är undantag och olycksfall i arbetet.  Polisen är en sluten, hierarkisk institution med uppgift att försvara den rådande ordningen med hot och våld som huvudverktyg. Brutal misshandel vid deportationer av ”utlänningar”, misstänkliggörande och ingripanden på grund av mörkare hud- eller hårfärg än genomsnittet, trakasserier av hemlösa och alkoholberoende, skydd åt rika företagare som tjänar grova pengar på förtryckande och destruktiv verksamhet, våld mot fredliga demonstranter och människor som behandlas ovärdigt, skadas eller dödas är normala delar av polisinstitutionens verksamhet.

Och tydligen är de stolta över det också.

Fuck the police.

Kommentera gärna, även poliskramar-kommentarer välkomna.

(varning för obehagliga bilder, mer om hemlöse Kelly Thomas som snuten brutalt mördade här)

5 reaktion på “Karl Wallin, stolt våldsverkare

  1. Tycker gott och väl att vi nu skall statuera ett exempel och låsa in dessa aktivister på vatten och bröd för 10 år framåt, då har vi ju också säkrat ev framtida terrorist angrepp, för det är vad dom kommer hitta på härnäst dvs vad har dom med sig nästa gång …..Hemmagjorda bomber ?
    Nä, lås in skiten för lång tid framöver.

  2. Även om Wallin är en våldsverkare så tycker jag det är överdrivet att låsa in honom. Det finns bättre sätt att tackla det hela på. ;)

  3. Fuck you Jonas. Vi vanliga människor värdesätter deras beskydd.

    Tack vare ditt inläg blev det en tårta till polisen idag.

    Det ör flummare som du som gör att SD växer mer och mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>