2 reaktion på “Kriget mot drogerna

  1. Delar av den tror jag definitivt hade kunnat göras här. Människor som tappat kontrollen över sitt drogbruk (knarkare är vi allihopa) som knappast är en fara för andra än sig själva (eller i värsta fall andras egendom) borde inte bli straffade utan få hjälp, så mycket är sant även här. Även om problemen är accellerade i USA finns ju tough on crime retoriken även här och en rehabiliteringsretorik uppfattas ibland som naiv och bakåtsträvande när det i själva verket är idén om straff för straffens skull som är irrationell och blundar för problemen.

  2. Visst kunde den gälla Sverige också och drogen som är inkörsporten är som vanligt alkoholen vars bruk man inte kan ifrågasätta ens i kristna sammanhang numera. Den kostar samhället minst 100 miljarder årligen plus allt lidande. För mej är det superlätt att bojkotta den, just därför:

    Berusa er inte med vin, där börjar lastbarheten, utan låt er uppfyllas av ande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>