Manifestation mot deportationer nästa fredag i Örebro

Man vill inte tro att det är sant, men myndigheterna envisas med tvångsavvisningar av irakier och andra till platser där deras liv är hotade, och är dessutom beredda att lägga enorma resurser på massiva polisinsatser och våldsamma ingripande mot demonstranter. I veckan har hundratals personer varit delaktiga i blockader i Göteborg och Märsta utanför förvaren (se också min rapport från förra blockaden i Märsta). (Mer om morgonens insats här, och måndagen här.)Vi behöver hålla ut och fortsätta göra det vi kan för att stoppa detta jävulskap. Ska vi lyckas så behöver vi också bli fler som är involverade i detta. Nästa fredag kommer en manifestation att hållas i Örebro i samband med (strax innan) sammankomsten för kommuniteter. Vi tänker då speciellt på dom kristna irakierna. Kom gärna och var med, och sprid informationen! Nedan bifogas det mail som gått ut med information om det hela.

——

Precis innan Sammankomst 2011 börjar (på fredagen den 25e februari) kommer en enkel manifestation mot tvångsavvisningar hållas. Den startar 16:00 vid Engelbrektstatyn (utanför Rådhuset, precis vid Nikolaikyrkan –
http://kartor.eniro.se/m/Ix4rq ) på Stortorget. Därefter vandrar vi gemensamt till polishuset (ca tio minuter promenad) där vår enkla manifestation kommer hållas.

Denna manifestation mot tvångsavvisningar håller vi med särskild tanke på våra kristna syskon från Irak som just un der denna period med tvång och hot om våld skickas tillbaka till en mycket farlig situation. Polismyndigheten är en viktig del i just tvångsavvisningarna och därförväljer vi att ha manifestationen utanför polishuset.

Vid polishuset har vi typ ljuständning, ber Vår Fader och kanske tar upp någon lämplig sång. Kom gärna med idéer, banderoller och plakat. Vi gör detta tillsammans. Manifestationen avslutas vid 17-tiden.
 
Följande text använder vi som ram för själva manifestationen:
 STOPPA TVÅNGSAVVISNINGARNA!

Vi längtar efter en värld fri från förtryck och nationsgränser, där jorden tillhör oss alla och där ingen människa blir instängd eller ivägskickad med tvång och våld. Vi vägrar tro att en sådan värld är omöjlig eller avlägsen.

Inspirerade av denna vision kräver vi ett stopp för alla tvångsavvisningar av asylsökande!

Vi uppmanar också var och en – Migrationsverkets personal, beslutsfattare, polis, journalister och oss ”vanliga medborgare” att tänka om, och att i ord och handling ansluta sig till denna vision och detta krav.

Kom gärna till Stortorget klockan 16.00 på fredagen den 25e! Vi behöver synas och visa vad vi tycker.

Gud, låt ditt rike komma!

En reaktion på “Manifestation mot deportationer nästa fredag i Örebro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>