Några ord till läsaren

Tydligen har jag börjat blogga lite igen. Jag vill passa på att skicka med några ord till dig som läsare;

-Det är kul att du är här, oavsett vem du är!

-Alla kommentarer uppskattas! Kort eller långt, frågande eller självsäkert, genomtänkt eller spontant, kritiskt eller stödjande.

-Jag läser alla kommentarer, och har ambitionen att svara på alla direkta frågor, så länge dom kommer i lagom dos. Jag lägger dock en begränsad tid på bloggen varje dag, så ibland kan det dröja något.

-Ju mindre fördelningen av ordet på den här bloggen reproducerar förtryckande strukturer, desto gladare blir jag. Tänk gärna på det, tex hur på proportionen män –  kvinnor i kommentarssektionen. Ibland är det bra att tala mer än en känner för, ibland att hålla tyst.

-Jag har en öppenhet för gästbloggande, men förbehåller mig rätten att själv avgöra vad jag tar in. Jag har en agenda med den här bloggen, och eventuellt gästbloggande bör inte motverka den agendan. Maila mig om du är intresserad.

-Till höger finns ett antal länkar till bloggar och liknande som peppar mig. En kort beskrivning finns om du för pekaren över länken.

-Har du förslag på önsketeman så går det bra att lämna dom här.

Ett undantag till en del av ovanstående är den som är här för att kontrollera, bestraffa eller hota mig och andra. Det gillar jag inte. Men censurera undviker jag att göra så länge det inte är spam eller långa inklippta stycken från andra källor.

3 reaktion på “Några ord till läsaren

 1. Hej Jonas!

  Jag har inte läst alla inlägg i din blogg och du kanske redan har skrivit mycket om pacifism. Tycker dock att det skulle vara intressant att höra hur du resonerar om man tar ned diskussionen från ett teoretiskt plan till praktiska situationer där många, inte minst jag, skulle säga att en pacifistisk hållning blir smått absurd.

  Man skulle t.ex. kunna tänka sig en skolskjutning där en ytterligt motiverad person har skjutit ihjäl ett flertal barn med ett automatvapen och nu är i färd med att skjuta ihjäl fler.

  I situationen står du gömd bakom en vägg och ser skytten från sidan när denne skjuter mot fler skolbarn. Du har tillgång till en laddad pistol och du vet hur du ska hantera den. Du har fri skottvinkel och kan slå ut skytten med en kula utan att skada någon annan. I övrigt är du den vanliga Jonas med dina normala skills.

  Om du av någon anledning tycker att det är fånigt med påhittade pistolkunskaper kan du väl istället tänka att du står gömd med en spade och har möjlighet att slå ned skytten. =)

  Hur väljer du att hantera situationen och varför?

 2. Arvid. Tack för kommentar och vettig fråga. Jag ska fundera på hur jag kan lyfta fram din fråga, håll utkik så ska jag försöka återkomma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>