Nätverket Mat Som Gåva

Kom till Björkrisvägen 1E, torsdagen den 10:e mars klockan 19 och diskutera idén med nätverket Mat Som Gåva.

Vi diskuterar, brain-stormar, och sjösätter (eventuellt) nätverket. Detta (https://matsomgava.wordpress.com) är utgångspunkten för samtalet, men självklart går förslaget att revidera.

Vad tror du man skulle kunna använda MSG till? Tigga utgången mat på affärerna? Dumpstra? Dela ut mat till hemlösa? Till papperslösa flyktingar? Väcka opinion? Göra aktioner? Organisera matsamling i naturen? Dela ut och samla in mat på stan? Busodla tillsammans? Knycka och ge till dom fattiga? Bjuda in till måltidsgemenskap? Ta med dig alla idéer och tankar!

Om du siktar på att komma så skicka gärna ett mail och tala om det. Sprid gärna informationen och dra med andra som du tror kan gå igång på denna idé!

Om man dyker upp så förpliktigar inte det till något. Var och en bestämmer givetvis själv om och på vilket sätt man vill engagera sig.

8 reaktion på “Nätverket Mat Som Gåva

  1. Jonas! Igàr funderade jag pà vad jag skulle ha startat fór organisation eller rórelse om jag visste att Apokalypsen kom detta àr. Svaret var sjálvklart: En folkbildningsrórelse fór studiet av Uppenbarelseboken. En studiecirkel-rórelse. Folk behóver en Skrift att klamra sig fast i nár det bórjar smálla. Det ár den básta tróst vi kan ge dem. Fórutom vàr beróring och vàr mat fórstàs, men sànt ár nàgot alla kan och vet. Tolka uppenbarelseboken dáremot, ár fà fórunnat, och dárfór ligger psykosen nára till nár allt bórjar krascha. Man mister verklighetsfórankringen, fattar ingenting. Lyckligtvis har vi sà mànga biblar runt omkring i vást. Dom kommer ántligen till nytta.

    Detta som en tankestállare àt dig Jonas. Ett ràd om vad du som teolog bór satsa pà. Vad du ár bra pà. Men ett matnátverk ár heller inte illa! Glóm bara inte bort att du ár teolog, och att vi behóver dina kunskaper i grekiska nár det bórjar krisa till sig (krisen i Libyen ár ett varningsmárke)

  2. väldit väldit bra!! av geografiska skäl kan jag ju då inte komma dock… men ställer mig bakom det ni skrivit hittills. och tycker att alla förslag e fantastiska och kan anpassas för separata situationer och grupper beroende på vilken plats i landet/världen. gillar ”tiggar-grejjen”!Franciskus rules!! :) Självklart finns redan massa matdistrubitionsnätverk, men få med så anarkistiska drag som ni beskriver (IMÄI´s matgrupp, som ja e me i, e väl en av få). Mat e ju oxå så starkt knuten till gemenskap vilket gör det ännu viktigare och mångfasciterat(stavning?). Och dessutom, i apokalypsens dagar har ja inte mkt för teologi i jämfört me mat och gemenskap, tycker matnätverk är teologi i praktiken!

  3. Tack för alla hejarop. Får se om någon dyker upp. Ola, IMÄI är en av flera viktiga inspirationskällor (tillsammans med dumpstring, Jesus-middag, gästfrihetskommuniteter mm).

  4. Glöm inte djurens rätt till mat. Vi har i Sverige massor av utslängda katter som folk matar, om någon vill haka på de grupperna så finns det stora behov. Jag brukar slänga ut äpplen till koltrastarna och sätta upp talgbollar här och var när jag är ute och går. Det är en promenadrörelse som jag gärna vill se sprida sig bland lägenhetsinnehavarna. Om man inte håller en matplats (för då måste man hålla den genom hela vintern) så kan man sprida ut maten lite bara. Talg, jordnötter, kokosnöthalvor är också bra.

  5. Bra att du tänker på djuren. Men hur är det med det här att servera djuren mat? Jag har hört att det bidrar till att ta bort deras förmåga att på egen hand hitta djur i naturen, och därmed försämrar deras överlevnadsmöjligheter. Å andra sidan är det ju vi som förstör deras jaktmarker och bostäder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>