Onödiga prylar: på beachen

Riktigt nice med några varma soldagar (onsdag, torsdag) innan skolorna drog igång. I många sammanhang släpar vi ju runt i livet på alldeles för mycket prylar, och beachen är inget undantag. Jag har förslag på åtminstone två allmänt accepterade grejer som en med fördel kan lämna hämna.

Filten. Först, om det handlar om ett sällskap, finns det olika uppfattningar om var den ska placeras, och sen blir det konkurrens om utrymmet, eftersom filten i regel är för liten. Alternativt är den så stor att den inte går att få ned i väskan utan kräver en egen korg eller liknande. Sen är det en ständig kamp för att hålla filten fri från väta, sand och gräs. Om en delar filten med barn så är slaget förlorat på förhand. Så där sitter alla små grupper ändå på en grusig och sandig filt som vi inte riktigt kan komma överens om hur vi ska placera och fördela på bästa sätt. Vad är poängen? Varför inte istället slå sig ned på gräset eller i sanden och känna lite markkontakt?

Handduken. Förutsatt nu att en inte vinterbadar eller badar när det är för kallt, vad ska en egentligen med handduk till? Är det hyfsat varmt så är det ändå alltid så att det blir jobbigt på väg från badet eftersom en då måste transportera sin kroppshydda i värme. Och så är en svettig ändå när en kommit hem, och har glömt allt som svalkar. Varför inte istället helt sonika ta på sig kläderna utan att torka sig? På så sätt har en med sig svalka en kort stund, och en blir ändå torr i ett naffs. (Långt hår kan möjligen ställa till det något här.)

Så inför nästa sommar. Lämna handduken och filten hemma, så räddar du världen (*ironi*).

Eller vad tänker du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>