Seriös (!) läsarfråga: äta människo-kött?

Anser du att det finns tillfällen då det skulle kunna vara motiverat att äta människokött?

Om ja, under vilka omständigheter?

Om nej, varför inte?

Det här är en allvarligt menat och varken ett skämt eller en retorisk fråga, och jag är tacksam för alla uppriktiga svar. Skämt undanbedes.

4 reaktion på “Seriös (!) läsarfråga: äta människo-kött?

  1. Tja… Kött från människa som dött av olycka, för att jag själv ska överleva, har jag inga moraliska invändningar mot. Resurser ska användas (jag har inget principiellt emot att folk äter roadkills heller, och skulle gärna vilja att min kropp blev uppäten för att rädda någon annan). Däremot att döda en människa för att äta den – nä vet du vad, jag är ju vegetarian! :)

  2. Om jag var tvungen att äta kött för att överleva skulle jag börja med Tobias Billström…

  3. jag ser egentligen ingen skillnad på att äta kött från en människa jämfört med kött från ett djur, såvida båda redan är döda och att de inte har dödats för någon människas skull. Om fabriker där människor slaktas skulle öppnas, så skulle jag ju inte äta dessa.

    däremot hade det antagligen, eller snarare absolut, varit mycket jobbigare att äta människokött, för att vi inte grupperar dom så som vi gör med djuren. Om jag skulle äta från en människa, skulle jag veta att det är en person jag äter ifrån, som har en familj, historia, osv. Djuren är ju så mycket lättare att göra anonyma.

  4. Om en menar att människor också är djur (vilket jag gör), och tycker att det är ok att äta djur (vilket jag inte gör), så ser jag inget argument till varför en inte skulle kunna äta människo-kött. Kan det vara så att det bara är en social konstruktion att vi äcklas av tanken? Hade vi manipulerat och avlat och gjort provrörsbarn i några generationer, för att sedan producera människor så som djuren, hade det inte varit ok att äta dem då? Det är ju exakt det vi gör med de icke-mänskliga djuren, så varför inte människor?

    Givetvis tycker jag detta resonemang är konstigt och absurt! Men det är minst lika absurt att det pågår här och nu mot våra övriga jordbor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>