Shell ska ha smäll

Oljebolagen våldtar och förstör jorden, fördriver mänsklig och icke-mänsklig lokalbefolkning, skapar och bidrar till krig och konflikter och spyr ständigt ut sina gifter över oss alla.

(Olja-sands-utvinning, Canada.)

På denna ohållbara verksamhet tjänar dom grova pengar, och dom kommer inte att sluta så länge det är en vinstgenererande apparat. Och inget tyder heller på att staten och politikerna kommer att hejda det hela, staten och kapitalet sitter som bekant i samma båt och grovhånglar. Tänk Förbifart Stockholm. Inte heller kommer det goda samtalet att vara tillräckligt.

Nej, vi behöver mer handfasta metoder, och vi behöver göra det själva. Oljebolagens infra-strukturer, maktcentrum och utposter behöver avrustas, och fler än olika ursprungs- och lokal-befolkningar i oljeborrtornens närhet behöver föra den här kampen. Vi behöver gå emellan, attackera och redekorera, samtidigt som vi arbetar för att göra oss allt mindre beroende av denna svarta sörja (och, förstås, av det som är lika dåligt). Just Do It!

Tänker jag, vad tänker du?

Uppdaterat 28/6 0745: Nya oroligheter i Sudan, något som också är kopplat till oljebolagen och genom Lundin Oil också till Sveriges (folkmordsinblandade, vad det verkar) utrikesminister.

6 reaktion på “Shell ska ha smäll

  1. Motstånd mot oljebolagen bedrivs redan nu, och en del av det inbegriper väpnat motstånd. Det jag själv kan tänka mig att delta i och uppmana till är (enbart) aktioner utan våld. (Med våld menar jag något i stil med ett medvetet tillfogande av skada till levande varelser.) Men det är på många sätt en komplicerad fråga som jag funderat och funderar väldigt mycket över.

  2. Pingback: Grönsvarta tips « Stigen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>