Skolan: sjukhus eller fängelse?

Härom dagen skulle S besöka en person på sjukhuset. Jag och barnen käkade middag, och när jag förklarade vad S gjorde så undrade H varför.

-Ja, det är inte alltid så kul på sjukhus, det kan vara ensamt, tråkigt och en kan ha ont och vara orolig. Då är det bra med lite besök. Det är ungefär som att vi besöker eller skriver brev till folk som sitter i fängelse. Tyckte jag.

Men då blev det protester, från både H och A. Fängelser och sjukhus, det är ju inte alls samma sak. Det är väl snarare raka motsatser, menade barnen.

-Det heter faktiskt ”Kriminalvård”, påpekade jag, men det bet inte. Och jag fick medge att det kanske var en lite slarvig jämförelse.

-Men i så fall, hur är det med skolan då? Är det ”sjukhus” eller ”fängelse”?

-Fängelse!!, tyckte H.

-Sjukhus…?, tyckte A.

Så vad säger du? Sjukhus eller fängelse?

1. Skolan?

2. Kyrkan?

3. Fabriken?

4. Universitet?

5. Fängelset?

Framför allt, glöm inte att besöka och skriva till människor. Både på sjukhus och fängelser. Förr eller senare hamnar du själv på ena eller andra stället.

2 reaktion på “Skolan: sjukhus eller fängelse?

  1. Ja visst är skolan ett fängelse, ett tvångsarbetsläger i högsta grad. Nog vet barnen det allt.

    Annars vill jag be dig om förbön Jonas, för jag är mycket sjuk i magen. Jag har blivit överkänslig för ljust bröd, och detta bröd klumpar sig i min mage och vill inte smälta. Det smälte inte på elva dagar, och sedan blev det snart klump igen som inte har smält på fyra dagar. Jag kan knappt äta, och ända lösningen har varit fasta. Jag har skrivit ett blogginlägg om detta på min blogg nyss, http://www.universalism.blogg.se (Hur det går med min svåra magsjukdom).

    Och ni övriga som läser detta, tänk på mig, jag kämpar hårt.

  2. jag undrar hur jag får tag i Lars Larsen (munken), han ringde till en utav mina vänner i vintras och bad att få träffa eller prata med mig… var bortrest för tillfället, men önskar nu kontakta honom… hans blogg togs bort i mitten utav februari, och, jag hann inte kontakta honom i tid… – var snäll om du eller någon annan träffar honom, att be honom kontakta mig igen… har han det kallt, kan han alltid sova hos mig…

    Marcus Beijar-Mellin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>