8 reaktion på “Svart-vit första maj!

 1. fin affisch!
  men tycker formuleringen ”låt oss krossa systemet” är lite svårsmält. även om det är målet, låter det våldsligt i all sin ickevåldsliga intention.

 2. Jag kan förstå den känslan. Det svart-vita uppfattar jag som ett försök att förena anarkism å ena sidan med icke-våld/pacifism å andra sidan. Själv tycker jag kanske att det ena borde leda till det andra, och att det inte finns någon spänning mellan dom, men i praktiken känns det som om det finns skillnader och en del misstänksamhet mellan (huvudfårorna inom) icke-vålds-traditionen och anarkisterna. Därför tror jag det kan vara bra att blanda bilder och uttryck som uppfattas tillhöra det svarta respektiva det vita, för att dekonstruera den uppdelningen. Om man uppfattar det som om accenten då hamnar för mycket på det ”svarta” eller på det ”vita”, varierar nog och beror nog bland annat på vilket håll man kommer ifrån.

 3. rasera? förslag fr allas vår lisa klang nu såhär i efterhand…
  antar att du ska lägga en krans på La Mano eller;)
  peace and lööööv!

 4. Jonas, säg att du driver med oss. Du kan inte mena att en värld utan polis och militär blir mindre våldsam? Jag kan hålla med dig om du menar att det inte heller finns människor.

 5. om vi ska hålla oss med ett bibliskt perspektiv (vilket jag gör) så verkar det kommande fredsriket vara utan polis och militär, eftersom vapen inte längre finns och shalom råder. alltså: det är möjligt, och det är hoppet.

 6. Ola. Ja, jag grunnade också åt det hållet. ”Sabotera”, ”förstöra”, ”underminera” är andra förslag.

 7. Vart blir efterfesten?!
  (Bör kanske inte planeras här över internet).
  Looking Forward.

 8. ensam lönearbetare: jag tänker att man kanske kan haka på en större efterfest som ordnas, antingen på typ 44an eller nån annanstans. den infon brukar dock komma sent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>