5 reaktion på “The Fuck It Point?

  1. Hej Jonas!

    Kollade på The Fuck It Point igår, och dagen innan såg jag på End:civ, som du kanske också sett? (Eller läst Endgame-böckerna?)

    Jag tror det var i End:civ som det riktades en del kritik mot ickevålds-motstånd. Som jag förstod det menar man att det gått så långt och är ett så akut läge så att våld är nödvändigt, och att allt snack om ickevåld håller tillbaka den potentiella kraft som finns i motståndsrörelser. Samtidigt som jag har förståelse för att man tar till våld för att man inte tycker sig se någon annan utväg så tror jag någonstans att våld för mer våld. Det vore intressant om du skulle vilja dela med dig om du har några tankar kring det här. När jag såg filmen lät det övertygande på ett sätt, men samtidigt tänker jag att göra våldsamt motstånd går att likna vid hur revolutioner ibland fungerar, att en förtryckande regering bara ersätts av en annan (även om den kanske ser mycket bättre ut).

    Har för övrigt en hel del tankar som snurrar i huvudet kring det här med civilisationskritik, vilket jag gärna återkommer och samtalar om, om jag lyckas formulera något… och om du är intresserad, såklart!

  2. Bra frågor, jag samtalar såklart gärna vidare i olika forum. Är det ok om jag återkommer till fråga och dom ämnen det väcker i en separat post?

  3. Hej, tack för reklamen! Det är kul att höra att det sprider sig tankar kring detta. Har börjat fundera kring en kommande film som mer kommer att handla om strategi för att rädda världens liv, i The Fuck-it Point kom jag mest bara in på hur galet det är att tro att den skillnad man kan göra är den på ett personligt plan, livsstilsförändring osv. Men för att se resultat i form av mer vilda, djur mindre kemikalier och mindre förstörelse istället för mer, vad krävs då av de personer som vill göra motstånd och vinna rättvisa och en levande värld? Får se vad det blir av det. Jag är gärna med och samtalar om sånt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>