Tips

Mycket om djurbefrielse och djurförtryck den här gången:

-Att säga att Micael Grenholm (som skriver på Hela Pingsten och ibland på Kristen Underjord) och jag ibland inte håller med varandra är inte någon överdrift. Men veckans bojkotta köttet-text var en riktigt höjdare och ger mig hopp för den radikala potentialen i den kristna kyrkan.

-Per-Anders Svärd skriver om Köttfria festivaler och kränkt maskulinitet.

-Laks (djurrättsfeministen) skriver om Arlas reklam.

-Och lite mer anti-speciecism här om köttätande och människans rätt att härska.

-Den 29/9 arr:ar Djurrättsalliansen en demonstration mot Skyberga minkfarm utanför Örebro.

Och så lite annat:

-Matlo om ”gömma flykting-juridik”. (En kommentar om titeln: människor som migrerat är aktiva subjekt vars eget motstånd bör stå i förgrunden. Det går inte att ”gömma flyktingar”, däremot går det att stötta flyktingar som vill gömma sig. (Jämför Mattlos sommarlovsdagbok 9, 11/8 om självskadebeteende.) (Uppdatering: Se Mattos kommentar nedan.)

-Dokument Utifrån – ”Modets offer”. Innan du köper nya jeans.

-Copy is Right om att definiera sig som anarkist, socialist, queer och kristen och dom frågor det väcker.

-Vill du bidra ekonomiskt i en akut situation? Se nedan.

-Rejält motstånd från ”aktivister” och lokalbefolkning i Ojnare.

Ofog motrekryterar på Ung08

—————————————————————————————–

Akut behov: En ung mamma från östeuropa vars familj jag haft kontakt med i snart ett år ska nu utvisas. Hon har fått avslag i Migrationsdomstolen, och Migrationsöverdomstolen kommer inte att ta upp hennes fall. Hennes pojkväns familj (som saknar stabil inkomst) som hon bor hos har själva fått skramla ihop pengar till flygresan, som är satt till den 24 augusti. Kvinnans dotter som är runt ett år är
svensk medborgare, men då hon är sjuk i njursten och mår dåligt även på andra sätt pga situationen, så känner inte kvinnan att hon kan lämna henne i Sverige. Dom åker därför alla tre – kvinnan, hennes pojkvän och dottern, och hoppas kunna söka uppehållstillstånd på familjeanknytning igen från ”hemlandet”. Familjen uttrycker mycket oro över hur dom ska klara situationen ekonomiskt med hyror och levnadsomkostnader under ansökningstiden. Därför – om någon vill lämna ett bidrag till familjen så är det mycket tacksamt. Skicka i så fall ett mail till mig (eller ring) så snart som möjligt. Sprid också gärna den här informationen! (Eventuellt överskott går till andra personer i likande situationer.)

3 reaktion på “Tips

  1. Bra kommentar på titeln – jag tänkte på det också (och formulerade mig annorlunda i texten) men jag valde att prioritera att folk skulle hitta till blogginlägget… Men vet inte om det var rätt bedömning.

  2. Pingback: Helgtips « Stigen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>