Tips till upploppare

Några förslag till upploppare. Jag gillar inte heller bilar, poliser, rasism och förortsförakt. Jag är också trött på lydnaden och att inget händer. Jag bor också i en ”förort” (Brickebacken).

Jag är samtidigt osäker på hur smart det är att upploppa. Men OM det nu ska kravallas så har jag några förslag. Jag kan ha fel, jag är öppen för att diskutera, och jag tänker inte ringa snuten om jag ser någon som gör annorlunda.

1. Sikta på de rika. Är det verkligen så bra att kravalla i de fattigaste områdena? Varför inte angripa rikedomen istället? Risken med att upploppa i förorterna är att det drar hit ännu fler obehagliga snutar och att det skapar splittring bland förortsbor som egentligen borde bli bättre på att hålla ihop. Varför inte satsa på storföretagen i stan, lyxbilarna eller nybyggda rättscentrum?

2. Angrip grejer och inte människor. Skadegörelse och misshandel är helt olika saker. En död människa går inte att ersätta. Och snutar är inte bara snutar utan också morsor, kompisar och fotbollssupportrar. Om dom blir skadade så är risken att dom kommer att skada oss och dom vi älskar ännu mer.

3. Undvik eld. Att elda prylar i stadsmiljö kan vara farligt för dig, oförutsägbart, och andra kan komma till skada. Dessutom är det skadligt för miljön att elda bilar, och jag tror inte det är bra för någon om brandpersonalen känner sig hotad och attackerad.

4. Jag har ingen aning om det stämmer att det som dom säger bara är ”unga män” som upploppar. Men hur som helst tycker jag det är ofräscht om detta är en killgrej. Så varför inte snacka med äldre och med tjejer om detta, och om de inte är på så kanske det inte är en så bra idé?

En reaktion på “Tips till upploppare

  1. Pingback: Begripligt bilbrännande | Stigarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>