Träffa rörelsen

En av dom absolut bästa sakerna som hänt dom senaste åren, är att rörelsen av Jesus-baserade kommuniteter och vardagsgemenskaper har blivit tydligare. I helgen möts människor från en del av dom grupper som finns i Sverige (plus andra intresserade) i Hammarkullen, Göteborg för samtal, gemenskap, delgivning och fest. Detta är tredje året som något liknande kommer till stånd. 120 personer är anmälda, men jag vet att det finns fler som skulle velat vara med.

Utvecklingen dom sista åren har gått förvånansvärt snabbt, själv känner jag människor från ett tjugotal kommuniteter och närbogemenskaper, och jag vet att det finns fler där ute. Dom flesta har vuxit fram dom senaste åren. Det ska också bli roligt att träffa Mariasystrarna från klostret i Limhamn, jag tror det är väldigt nyttigt att lyssna till gemenskaper med mer erfarenhet.

Det finns hopp! Tack till Jahve!

Är du med i en kommunitet/närbogemenskap? Vilken och var? Om inte, skulle du vilja? Kommer du i helgen?

(Här finns anteckningar från ett storforum från förra årets sammankomst, och här finns en artikel i Dagen från samma helg.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>