Visionen?

Det händer att jag får frågor om vad jag egentligen har för vision. Vad är det vi ska kämpa för?

Frihetliga, fredliga och hållbart självförsörjande Gemenskaper som ersätter systemet.

Ungefär så kanske det kan formuleras. Och hur ska vi nå dit? Ja, jag tror ju att mål och medel hör ihop, därför måste det handla om att redan nu så långt som möjligt leva ut den här visionen.

Väldigt fluffigt, och bara ord, jag vet. Men ändå. Vill någon att jag ska utveckla någon del av ovanstående så gör jag gärna det. Och hur känner du? Är detta en vision du delar, eller inte?

10 reaktion på “Visionen?

  1. Lars. Ganska off topic… Jag förstår att det känns tråkigt, men det var ganska väntat med tanke på att du lagt upp koderna och skriver som du gör. Det var inte jag, men jag kan inte säga att jag blev jätteledsen, jag tror inte att ditt bloggande är bra varken för dig eller andra när det är som det är.
    Nu hoppas jag att det visar sig att du inte har din identitet i din internet-persona. Jag fortsätter be för dig, och hoppas på din och vår andras läkedom. Ta det lugnt där du är. (Sen kan du väl mejla nästa gång du har något att säga som inte har med ämnet att göra.)

  2. Jag ska ge mig på ett citat här, som jag tror passar ringar in din/vår vision: ”The State is a condition, a certain relationship between human beings, a mode of behaviour; we destroy it by contracting other relationships, by behaving differently toward one another… We are the State and we shall continue to be the State until we have created the institutions that form a real community.” – Gustav Landauer

  3. Jonas, min mail funkar inte, sà jag màste prata med dig hár. Jag gillar inte att du ska vara sà rigid med kommentarerna. Och jag gillar inte att du ságer att mitt bloggande inte ár bra fór mig och andra. Som om det vore bra att lágga lock pà nàgot som helst. Jonas, jag ár besviken pà dig. Lár mer av Freud. Allt màste avslójas. En dag. Allt vi har inom oss. Och allt du har inom dig.

  4. Fórresten, Jonas: Làser du ditt hus? Är du en hycklare? Varfór làser du nár du inte tror pà egendom? Varfór làser du din blogg? Det finns mórka sidor hos dig Jonas som du knappast ser.

  5. Lars. Kan vi inte i så fall samtala på din blogg (döda akademin?). Skriv en post där så kan vi prata vidare där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>